Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΡΙΖΟΤΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ VICHY

Μπορεί να μπήκε το καλοκαιράκι αλλά εδώ και καιρό θέλαμε να γράψουμε για το ταξίδι μας στην Κολωνία και επιτέλους το κάνουμε. Περάσαμε τέλεια και προτείνουμε ανεπιφύλακτα την πόλη ως γευσιγνωστικό προορισμό.




Είναι Φθινόπωρο και οι αναζητήσεις μου στο διαδίκτυο, οι οποίες ξεκίνησαν από άλλο θέμα, κατέληξαν στο site της Germanwings (www.germanwings.com) να κοιτάζω για ευκαιρίες. Από τη Θεσσαλονίκη η εταιρία πετούσε σε διάφορους προορισμούς της Γερμανίας και στο Λονδίνο (πλέον έχουν προστεθεί και άλλοι, π.χ. Λισαβόνα), από τους οποίους ο ελκυστικότερος μου είχε φανεί η Κολωνία. Οι λόγοι ήταν πολλοί, ωστόσο, ο σημαντικότερος (παράλληλα με την πολύ χαμηλή τιμή) ήταν η σύνδεση της Κολονίας με το Thalys (www.thalys.com), ένα πολύ γρήγορο τραίνο που συνδέει το Παρίσι, τις Βρυξέλες, το Άμστερνταμ και την Κολωνία. Με δεδομένη την ιδιαίτερη αγάπη που έχω στο Παρίσι και την παρουσία μιας πολύ αγαπημένης μας φίλης στις Βρυξέλες, μια φτηνή πτήση προς την Κολωνία έμοιαζε καταπληκτική ευκαιρία για μια κοντινή εκδρομή. Για να είμαι ειλικρινής, για την Κολωνία δεν γνώριζα πολλά πράγματα παρά μόνο ότι ήταν μια από τις παλαιότερες πόλεις της Γερμανίας και μία από τις βορειότερες πόλεις που ίδρυσαν οι Ρωμαίοι. Επίσης, από συζητήσεις από δω και από κει, ότι είναι από τις πιο κοσμοπολίτικες πόλεις της Γερμανίας.


Κλείσαμε τα εισιτήρια για την αργία της 25ης Μαρτίου, περιλαμβάνοντας, χωρίς να το έχω σκεφτεί τότε, την ημερομηνία της επετείου του γάμου μας (αργότερα την επιλογή αυτή μπόρεσα να την παρουσιάσω σαν προγραμματισμένη έκπληξη στην Κατερίνα). Μεσολάβησαν αρκετοί μήνες, τόσοι ώστε παρά λίγο να ξεχαστούμε. Ευτυχώς, καταφέραμε έγκαιρα να κλείσουμε δωμάτιο σε πολύ καλή τιμή στο Sofitel (ίσως επειδή κλείσαμε για την περίοδο του καθολικού Πάσχα). Το ξενοδοχείο φαινόταν πολύ καλό όχι μόνο από την άποψη της τιμής αλλά και από την άποψη της τοποθεσίας, καθώς βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης δίπλα στο εμβληματικό Dom (τον τεράστιο καθεδρικό ναό της Κολονίας). Ο καιρός έφτασε, το baby-sitting για τον Μάρκο κανονίστηκε, ενώ στο μεταξύ είχαμε αποφασίσει να μη μετακινηθούμε από την Κολωνία και να περάσουμε πέντε μέρες χαλάρωσης και γαστρονομικών αναζητήσεων. Απορία: μπορεί να αποτελέσει η Κολονία τέτοιου είδους προορισμό;

Η πτήση μας έφευγε μεσημέρι και εμείς, με διάθεση στα ύψη, πετάξαμε προς μια βορειοδυτική Ευρώπη που σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία επρόκειτο να χτυπηθεί από σφοδρή κακοκαιρία. Τίποτα δεν μας πτοούσε. Αυτή τη φορά (παρά τη συνήθειά μας να τις ξεχνάμε) είχαμε πάρει και τις σημειώσεις μας για εστιατόρια και διάφορα αξιοπρόσεχτα μέρη, αποτέλεσμα ωρών περιήγησης στο διαδίκτυο.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!!

Η συνταγή που θα παρουσιάσω είναι εμπνευσμένη από το ταξίδι και φυσικά είναι κρεατοφαγική!

Για το ριζότο θα δώσω την συνταγή στην επόμενη ανάρτηση .
Θα δώσω πληροφορίες για τα καρότα βισύ

ΥΛΙΚΑ
καρότα κομμένα σε διαγώνιες ροδέλες
λίγο βούτυρο
νερό
αλάτι
πιπέρι λευκό
ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα καρότα σε ένα κατσαρολάκι με λίγο βουτυράκι μία πρέζα αλάτι, μία πρέζα ζάχαρη και λευκό πιπέρι.
Ρίχνουμε λίγο νεράκι ίσα ίσα να σκεπάζονται τα καρότα και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να γλασσάρουν και να μαλακώσουν.
Καλό θα ήταν να μην είναι πολύ λεπτές οι ροδέλες.
Πεντανόστιμο συνοδευτικό με έντονη γλυκύτητα.

Το μοσχαρίσιο φιλέτο όταν γίνεται ψητό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην το παραψήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: