Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2007

ΕΝΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΔΥΟ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ......

Λοιπόν, επειδή η φιλοσοφία είναι καλή αλλά για να φιλοσοφούμε πρέπει πρώτα να έχουμε ικανοποιήσει τις στομαχικές μας ανάγκες, για σήμερα προτείνω κριτσίνι πολύσπορο.
Η συνταγή που θα ακολουθήσει είναι μία μικρή διασκευή της συνταγής στο www.artopios.gr.
Tα κριτσίνια πάντοτε μου άρεσαν πολύ μέχρι που ανακάλυψα στο εμπόριο τα πολύσπορα κριτσίνια ΤΣΑΤΣΑΚΗΣ και ξετρελλάθηκα.
Από τότε μπήκα στην αναζήτηση μίας συνταγής που να μοιάζει με αυτά τα κριτσίνια και τελικά την βρήκα.

ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ
220 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΚΑΛΗΣ
150 ΓΡ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
150 ΓΡ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
70 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
30 ΓΡ ΚΟΝΙΑΚ
15 ΓΡ BAKING PWDER
175 ΓΡ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΙ (μουλιασμένοι σε νερό για 15-20 ώρες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύω όλα τα στεγνά υλικά (εκτός από τα σπόρια) και όλα τα υγρά συστατικά ξεχωριστά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στεγνά και ζυμώνουμε ώστε να γίνει μία μαλακιά και εύπλαστη ζύμη.
Δυο λεπτά πριν τελειώσει το ζύμωμα προσθέτουμε τα σπόρια.
Μετα φτιάχνουμε με την ζύμη μπαστουνάκια, βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 190ο-200ο για 25-30 λεπτά. ( Σκοπός μας είναι να γίνουν κρατσανιστά !!!!!)
Περίπου 40 κομμάτια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

2 σχόλια:

Unknown είπε...

υπέροχη συνταγή, εγώ έβαλα χωρίς να μουλιάσω τους ηλιόσπορους και ήταν μούρλια, ωστόσο έβαλα και λίγο αλάτι την δεύτερη φορά γιατί μου φάνηκαν αρκετά γλυκά. τα μπαστουνάκια πρέπει να μην ξεπερνούν το ένα δάχτυλο γιατί τότε χρειάζονται περισσότερο ψήσιμο για να χάσουν την υγρασία τους και να γίνουν τραγανά.

Κατερίνα είπε...

Xαιρομαι πολυ που σου αρεσε η συνταγή .....ελπίζω να ανακαλύψεις και άλλες από το μπλόγκ μου στο μέλλον.