Πέμπτη 1 Μαρτίου 2007

ΣΟΥΠΑ ΜΟΥΠΕΣ

Μετά την επιστροφή μας από τις Βρυξέλλες διαπίστωσα ότι έχω βάλει μερικά κιλάκια και αποφάσισα να ξεκινήσω μία συντηρητική διατροφή (ξανά).
Ετσι είπα να φτιάξω μία σούπα με λαχανικά και να τι κατάφερα.....


ΣΟΥΠΑ ΑΡΑΚΑ

ΥΛΙΚΑ
400-500γρ ΑΡΑΚΑ πολύ λεπτό
1 ΚΑΡΟΤΟ κομμένο σε κυβάκια
1 ΠΡΑΣΣΟ (το τρυφερό μέρος) ψιλοκομμένο
1 ΜΑΝΙΤΑΡΙ PORTOBELLO κομμένο σε κυβάκια
1 ΠΑΤΑΤΑ καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
1 κτγ* ΞΕΡΟ ΔΥΟΣΜΟ
ΛΙΓΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΕΛΙΝΟ
1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ψιλοκομμένο
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΛΙΤΡΟ ΖΩΜΟ ή ΝΕΡΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα , στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και αφήνουμε να τσιγαριστούν σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό ή το νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 20 λεπτά.
Αφού βράσουν τα υλικά μας τα πολτοπούμε και σερβίρουμε με μία κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι. Η φωτογραφία είναι από το ίντερνετ.

*κτγ=κουταλάκι του γλυκού

2 σχόλια:

soyunabroma είπε...

Αγαπητή κα Κατερίνα,

εξαιρετική η συνταγή της σούπας αλλά είστε σίγουρη ότι αρκεί για να χορτάσει κανείς ή αποτελεί απλά το πρώτο πιάτο και μετά θα ψαχνόμαστε για το κυρίως που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον ψητό κρέας με πατάτες στο φούρνο; Μήπως αυτές οι συνταγές καταφέρνουν ακριβώς το αντίθετο από το να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά και στην πραγματικότητα ενέχουν τον κίνδυνο να μας ωθήσουν στο να βάλουμε ακόμη περισσότερα;

Κατερίνα είπε...

αγαπητή soyunabroma η σούπα αυτή από μόνη της δεν αποτελεί ένα πλήρες γεύμα.......1 μπωλ αυτής της σούπας και στη συνέχεια ένα φιλετάκι κοτόπουλο με μία σαλάτα αποτελεί ένα πλήρες και χορταστικό και διαιτητικό γεύμα.......