Κυριακή, 25 Μαρτίου 2007

ΑΧΛΑΔΙ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑΤΟ (ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ MASCARPONE)


Είναι μία πολύ απλή συνταγή που μπορεί να απλοποιηθεί ακόμη παραπάνω!!
Λοιπόν στην συγκεκριμμένη συνταγή δεν υπάρχει δοσολογία στα υλικά.

ΣΥΝΤΑΓΗ (ΑΠΛΗ ΕΚΔΟΧΗ)
αχλάδια(όσα τα άτομα που θα φάνε)
μοσχάτο Σάμου (τόσο ώστε να καλύπτει τα αχλάδια)
κρόκος Κοζάνης (εάν δεν έχετε αρωματίστε με βανίλλια)
χυμός λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε προσεκτικά την φλούδα από τα αχλάδια αφήνοντας το κοτσανάκι του.
Τοποθετούμε όρθια τα καθαρισμένα αχλάδια σε μία κατσαρόλα με μέγεθος τέτοιο ώστε και τα αχλάδια να είναι σχετικά στριμωγμένα αλλά και να μην φοβόμαστε ότι θα χυθεί το κρασί κατά το βράσιμο.
Βάζουμε το κρασί και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το αχλάδι.
Βγάζουμε το αχλάδι προσεκτικά και συνεχίζουμε να βράζουμε το κρασί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει σιρόπι.
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΧΛΑΔΙ ΠΕΡΙΧΥΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΡΥΔΙ
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΛΕΥΚΟ Ή ΚΟΚΚΙΝΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ
ΣΥΝΤΑΓΗ(ΣΥΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΧΗ)
αχλάδια(όσα τα άτομα που θα φάνε)
μοσχάτο Σάμου (τόσο ώστε να καλύπτει τα αχλάδια)
κρόκος Κοζάνης (εάν δεν έχετε αρωματίστε με βανίλλια)
χυμός λεμόνι
τυρί μασκαρπόνε
άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού ολοκληρώσουμε την απλή εκδοχή, κόβουμε από κάθε αχλάδι λίγο από το πάνω μέρος με το κοτσάνι και βάζουμε στην άκρη.
Παίρνουμε το ειδικό εργαλείο για αφαίρεση κουκουτσιών από μήλα, αχλάδια κτλ και αφαιρούμε τα κουκούτσια σχηματίζοντας στο αχλάδι ένα χώρο όπου θα μπει το μασκαρπόνε στην <<σπονδυλική στήλη>> του αχλαδιού.
Αφού χτυπήσουμε το τυρί μαζί με λίγη άχνη ζάχαρη, βανίλλια και 2-3 κσ γάλα να χαλαρώσει το τοποθετούμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα αχλάδια.Τέλος τοποθετούμε από πάνω το << καπελλάκι>> με το κοτσάνι και περιχύνουμε με το σιρόπι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: