Τετάρτη 13 Ιουνίου 2007

ΓΑΛΕΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ


Είναι μία συνταγή απλή .
Έχουμε φέτες γαλέου τις αλατίζουμε και τις περνάμε από αλευράκι.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι πολύ απλά βάζουμε αλευράκι για όλες τις χρήσεις και ρίχνουμε μπύρα ανακατεύοντας ώστε να σχηματιστεί ένα πηκτό μείγμα.
Εχουμε βάλει σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο πάχος ενός δακτύλου και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Η θερμοκρασία του λαδιού είναι η σωστή όταν ρίχνοντας ένα ψιχουλάκι στο λάδι αυτό παίρνει χρώμα σε 20 δευτερόλεπτα.
Βάζουμε τις περασμένες από το κουρκούτι φέτες γαλέου και τηγανίζουμε ωστε να έχουμε κριτσανιστή κρούστα.
Η παντζαροσαλάτα γίνεται βράζοντας τα φύλλα των παντζαριών χωριστά από τους βολβούς (οι βολβοί χρειάζονται πιο πολύ ώρα, εγώ τους βράζω στην χύτρα περίπου 20 λεπτά).
Για να κρατήσουν την πρασινάδα τους τα φύλλα των παντζαριών κατά τον βρασμό τα τοποθετούμε σε νερό αλατισμένο καλά που κοχλάζει.
Αφού γίνουν αρτύζουμε με αλάτι , ψιλοκομμένο σκόρδο, ελαιόλαδο και ξύδι και σερβίρουμε.
Ωραίο φαγητάκι χωρίς την σκορδαλιά που βαραίνει.
Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα στο ψάρι αφού το τηγανίσουμε το βάζουμε να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας.
Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: