Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2007

KEIK (OXI ΑΜΑΡΤΩΛΟ)

Σήμερα θα παρουσιάσω την πρώτη συνταγή....αλλά δυστυχώς χωρίς φωτό!
Πριν το κάνω αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω για τα σχόλια σας.......και να προσθέσω ότι στα σχόλια σας μπορείτε να ζητάτε και οποιαδήποτε πληροφορία ή συνταγή θέλετε...Την συνταγή αυτή την βρήκα σε ένα από τα αγαπημένα μου μπλόγκ το HUNGRY FOR LIFE(www.hungryforhungry.blogspot.com) και την έχω δοκιμάσει.
Οι παραλλαγές είναι δικές μου.

Λοιπόν για σήμερα προτείνω:

ΚΕΙΚ (ΟΧΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟ)

Υλικά
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι αλέυρι ολικής άλεσης
1/2 φλ. quaker
2 μικρά μήλα κομμένα σε ζάρια
1/2 φλ. σταφίδες
1/2 φλ αμύγδαλα ασπρισμένα χονδροκομμένα
1 κουταλιά του γλυκού baking powder
1 κγ μαγειρική σόδα
1 κγ κανέλλα σκόνη
1/2 φλ χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
3/4 φλ απαχο γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
1 κσ μέλι
1 κσ ελαιόλαδο
3 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατέυουμε τα στερεά υλικά μας(1)
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά μας σε άλλο σκεύος(2)
Εχουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα (3)

Οπότε ρίχνουμε το (2) μέσα στο (1) ανακατέυουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε στο όλο μείγμα τη μαρέγκα (3) ανακατεύοντας απαλά.

Εχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180οC.Εχουμε καλύψει το σκεύος όπου θα ψήσουμε το κέικ με λαδόκολλα και προσθέτουμε το μείγμα.(Φροντίζουμε ώστε το μίγμα μας να μήν γεμίζει μέχρι επάνω το σκέυος αλλά μέχρι και λίγο πάνω από την μέση).
ψήνουμε για 50-60 λεπτά.(Αν στο κεντρικό τμήμα του κέικ τρυπήσουμε με ένα καλαμάκι η ένα μαχαιράκι και το βγάλουμε καθαρό σημαίνει ότι είναι έτοιμο)

#############παρατηρήσεις###########
-Εάν δεν έχουμε κάποιο από τα υλικά δεν πειράζει ,ούτε και χρειάζεται να πάμε να το αγοράσουμε
-ξηρούς καρπούς μπορούμε να βάλουμε οποιους έχουμε όχι απαραίτητα αμύγδαλα
-καλό θα ήταν εάν δεν βάλουμε σταφίδες να προσθέσουμε λίγο παραπάνω μέλι ή ακόμη και ζάχαρη
-αντί για φυσικό χυμό πορτοκάλι μπορούμε να βάλουμε νερό
-αντί για γιαούρτι μπορούμε να βάλουμε άπαχο γάλα ή ξυνόγαλο
-αντί για κονιάκ μπορούμε να βάλουμε κάποιο λικέρ ή τσίπουρο ή ούζο
- αντί για κουάκερ (νιφάδες βρώμης) βάζουμε επιπλέον αλέυρι ολικής
Μπορούμε να κάνουμε παραλλαγές αρκεί τελικά το μίγμα μας να μην είναι ούτε πολύ νερουλο ούτε πολύ πηχτό και αν το δοκιμάσουμε ωμό να έχει μία γεύση που να μας αρέσει!!!!!!!

EΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΙΑ ΠΡΏΙΝΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙΤΙΣ ΓΛΥΚΟ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.......

2 σχόλια:

Elena είπε...

Εγώ αυτό το κέικ το έχω δοκιμάσει. Αλήθεια. Και είναι σούπερ, άσε που με γλύτωσε από πολλαπλά χτυπήματα τύψεων που συνήθως έχω όταν τρώω γλυκά (και αλμυρά). Περιμένουμε με αγωνία τις φωτό των δημιουργημάτων σου, τουλάχιστον όσων δεν δοκιμάζουμε από κοντά.

Laura είπε...

πρώτη συνταγή.... μμμμμ... όλα καλά... και οι παρατηρήσεις καλές.. και οι παραλλαγές καλές (δε λέω)... αλλά σε περίπτωση ρε φίλη που δεν έχω αλεύρι ΤΙ κανω;;;; :)