Τρίτη 20 Μαρτίου 2007

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΣΟΥΠΑ


Αυτήν την εποχή ξεκινάνε να εμφανίζονται τα σπαράγγια στην αγορά.
Νομίζω πως υπάρχουν σπαραγγοκαλλιέργειες στην Πέλλα και η παραγωγή κυρίως εξάγεται.
Υπάρχουν διάφορετικοί τύποι σπαραγγιών τα πράσινα, τα λευκά και τα ιώδη.
Κατά την γνώμη μου τα πιο νόστιμα είναι τα πράσινα, τα οποία είναι και πιο ακριβά.
Στην συγκεκριμμένη σούπα χρησιμοποίησα πράσινα σπαράγγια.
Έίναι βέβαια πολύ νόστιμα αλλά χρειάζονται μία μικρή επεξεργασία πρίν μαγειρευτούν.
Το πάνω μέρος του σπαραγγιού είναι πολύ πιο τρυφερό, ενώ το κάτω μέρος είναι λίγο πιο ινώδες και με σκληρότερο περίβλημα, οπότε χρειάζεται ξεφλούδισμα. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο με το οποίο ξεφλουδίζουμε τις πατάτες μπορούμε να αφαιρέσουμε την φλούδα του σπαραγγιού από το 1/3 του μήκους του σπαραγγιού, στο κάτω τμήμα του.

ΣΥΝΤΑΓΗ
ΥΛΙΚΑ (για 3-4 μερίδες)
250γρ σπαράγγια πράσινα καθαρισμένα κομμένα σε μικρά κομμάτια
1/2 πατάτα ψιλλοκομμένη
2 μανιτάρια πορτομπέλο ψιλλοκομμένα
1 λίτρο ζωμό ή νερό χλιαρό
1 μέτριο καρότο ψιλλοκομμένο
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3-4 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
1/2 με 1 κούπα φρέσκο γάλα χλιαρό
αλάτι
πιπέρι λευκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά να τσιγαριστούν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τον/ο χλιαρό ζωμό/νερό, αλάτι, πιπέρι, τις νιφάδες βρώμης και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Αφού μαλακώσουν όλα τα λαχανικά με ένα μπλεντεράκι χειρός πολτοποιούμε τα λαχανικά, προσθέτουμε το γάλα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.....
Οι νιφάδες βρώμης βοηθούν στο να πήξει η σουπίτσα και να αποκτήσει πιο κρεμμώδη υφή.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτική συνταγή αγαπητη Κατερίνα,

Απόστολος

Κατερίνα είπε...

@απόστολος
ευχαριστώ πολύ
που χάθηκες εσύ????