Τετάρτη 28 Μαρτίου 2007

ΤΡΑΓΑΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


Είναι μία πολύ εύκολη συνταγή που, ενώ φαίνεται σαν να έχει γίνει στο τηγάνι, έχει γίνει στο φούρνο.
Έχετε φάει ποτέ αυτά τα γεμάτα λίπος και ανθυγιεινά ΚENTUCKY FRIED CHICKEN;
Λοιπόν στη συγκεκριμμένη συνταγή το κοτόπουλο γίνεται κρατσανιστό και πεντανόστιμο χωρίς λαδίλες.
ΣΥΝΤΑΓΗ
κομμάτια κοτόπουλου (καλύτερα τα κομμάτια να είναι ίδια μεταξύ τους)
αλάτι
πιπέρι
κόκκινο πιπέρι (ή ότι μπαχαρικό θέλουμε)
τριμμένη φρυγανιά (κυρίως)
αλεύρι (λίγο)
ταψί με σχάρα
πλαστική σακκούλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε μία πλαστική σακκούλα βάζουμε τη φρυγανιά,το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και όποιο άλλο μυρωδικό μας αρέσει. Οι ποσότητες μπαχαρικών και φρυγανιάς εξαρτώνται από την ποσότητα κοτόπουλου.
Κλείνουμε καλά την σακκούλα και ανεβοκατεβάζουμε έτσι ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.
Αφού έχουμε πλύνει τα κομμάτια κοτόπουλου, χωρίς να τα σκουπίσουμε, τοποθετούμε στην σακκούλα με μπαχαρικά, φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά, ανεβοκατεβάζοντας την πάνω-κάτω.
Σκοπός μας είναι τα κομμάτια κοτόπουλου να καλυφθούν πλήρως .
Στην συνέχεια τοποθετούμε πάνω σε μία σχαρίτσα μέσα σε ένα ταψί και τέλος σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC.
Ψήνουμε σίγουρα για μία ώρα μέχρι να ψηθεί στο εσωτερικό του το κοτόπουλο και να γίνει κρατσανιστή η κρούστα του.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πολύ ωραίο. Εκτός από φρυγανιά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αλεσμένο all-bran ή
βρώμη ? Ταιριάζει το κάρρυ?

Κατερίνα είπε...

@anonymous
για να γίνει κριτσανιστό καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσουμε τριμμένη φρυγανιά...εάν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε ένα μείγμα όπου το βασικό συστατικό θα είναι η φρυγανιά και ότι άλλο θέλουμε
Από μπαχαρικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι θέλουμε