Ποοολύυυ νόστιμο αλλά και νηστήσιμο.
ΣΥΝΤΑΓΗ
υλικά για τη ζύμη
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ νερό
30 γρ ελαιόλαδο
10 γρ χυμό λεμονιού
10 γρ ρακί
10 γρ αλάτι
υλικά για τη γέμιση
χόρτα βρασμένα και καλά στραγγισμένα
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μία λεκάνη το νερό, το ελαιόλαδο, τη ρακί και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ζυμώνουμε ώστε να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που να μοιάζει στην υφή με τον λοβό του αυτιού.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.
Πρέπει να ανοίξουμε ένα πολύ λεπτό φύλλο, το οποίο κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια .
Τα κομμάτια αυτά γεμίζουμε με μικρή ποσότητα χόρτων, κλείνουμε σε σχήμα φακέλλου και τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
- Η δοσολογία στη συνταγή είναι για 10-15 μικρά πιττάκια, εάν θέλετε λιγότερα κάντε την μισή δόση.
- Στη γέμιση μπορείτε να βάλετε και αλλά μυρωδικά όπως πχ άνηθο.
- Για γλυκά πιττάκια μπορείτε να πασπαλίσετε το λεπτό φύλλο με λίγη ζαχαρίτσα και καρυδάκια τριμμένα να κλείσετε σαν φάκελλο και να τηγανίσετε.
3 σχόλια:
Ωραιότατη φαίνεται η συνταγή.
Πώς το είπατε εκείνο: "να μοιάζει η υφή της ζύμης με τον λοβό του αυτιού"...; Τέλειο!
Α! και το μπλογκ σας μου άρεσε, έκανα λίγες βόλτες.
Καλές και πετυχημένες μαγειρικές εύχομαι!
@dimitris-r
ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου σχόλια
ελπίζω να τα ξαναπούμε
Δημοσίευση σχολίου