Σάββατο, 19 Μαΐου 2007

ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙ (ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΑΚΙ)



Αυτή η φωτογραφία δεν είναι και τόσο χαρακτηριστική για την κουκλάρα Μαρία μου(αυτή με το φουλάρι), που έχει φύγει μακριά και τελοσπάντων μου /μας λείπει τρελλά!
Λοιπόν όλη η ενότητα με τα λεμόνια είναι αφιερωμένη σε αυτό το τρελλοκόριτσο.
Ελπίζω να παρακολουθείτε το μπλόγκ και να θυμάστε την λεμονάδα που είχα κάνει πρόσφατα ε λοιπόν πριν στίψουμε τα 10 λεμόνια τα ξεφλουδίζουμε και κρατάμε τις φλούδες.
ΠΡΟΣΟΧΗ να μην έχουν άσπρη σάρκα επάνω τους να είναι μόνο το κίτρινο.
ΠΡΟΣΟΧΗ πρέπει να βρούμε μη κερωμένα και μη ραντισμένα λεμόνια.

ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙ
ΥΛΙΚΑ
Τις φλούδες από 10 αράντιστα λεμόνια
1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
1 λίτρο εμφιαλωμένο νερό
600 γρ ζάχαρη κοινή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τις φλούδες και τις βάζουμε σε ένα σκεύος με το καθαρό οινόπνευμα ή το τσίπουρο και το αφήνουμε για 15 ημέρες (όχι στο ψυγείο).
Μετά από 15 ημέρες στραγγίζουμε το περιεχόμενο και ανακατεύουμε με σιρόπι που έχουμε φτιάξει με 1 λιτρο νερό και 600 γρ ζάχαρη.
Βάζουμε σε μπουκάλια και τοποθετούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
Απολαυστικότατο και αρωματικότατο!



Πρέπει να αναφέρω ότι την συνταγή την είχα βρει πριν καιρό στο Κ της Καθημερινής σε άρθρο της Μερόπης Παπαδοπούλου.

1 σχόλιο:

Marou είπε...

Επιτέλους μπηκαν τα πράγματα στη θέση τους. Ας μη σχολιάσω πάντως το γεγονός ότι τη μιση φωτογραφία (και παραπάνω σύμφωνα με τις κακες γλώσσες) την τρώει Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ και η τηλεόραση και θεωρηθώ γκρινιάρα. Άσε που αν ήμουν κακεντρεχής θα έλεγα ότι και εγω και η τηλεόραση ειμαστε στη φωτο για ξεκάρφωμα. Μηπως να κανουμε ενα μπλογκ για τη Χριστινα και ν αφησουμε τις συνταγες και τα κουραφέξαλα; Αααχ τα πα και αισθανομαι καλυτερα τώρα; Εσυ;
(Θα το κάνω το λικέρ Κατερινάκι και θα το πιω στη υγειά σου -ολο μονορούφι κι οποιον πάρει ο χάρος)