Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΕ ΠΙΤΣΑ, ΚΑΝΕΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΤΑ

Χθες το βράδυ μαζί με τον τελικό ποδοσφαίρου εμείς γιορτάσαμε τα γενέθλια του Γιώργου.
Του έφτιαξα πίτσες, κανελλόνια και μία ωραία τουρτίτσα.
Τις πίτσες τις ήθελα φουσκωμένες και με μπόλικα υλικά δηλαδή την ελληνική παραλλαγή της ιταλικής πίτσας.


Τα κανελλόνια τα έφτιαξα με γέμιση από κιμά σόγιας και αντί για μπεσαμέλ από επάνω έβαλα μία στρώση από τυρί κρέμα και παρμεζάνα. Το ενδιαφέρον ήταν ότι χρησιμοποίησα μία ιδέα του Jamie Oliver από το τελευταίο βιβλίο του "COOK with JAMIE"(από όπου πήρα και τις φωτογραφίες).Εγώ δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία γιατί ορμήσαμε κατευθείαν να το φάμε!
Παίρνουμε μία σχετικά ψηλή κατσαρόλα που μπορεί να μπει στον φούρνο και από κάτω βάζουμε αρκετή από την γέμιση. Από πάνω τοποθετούμε όρθια τα κανελλόνια και σφιχτά τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο. Ετσι γεμίζουν κατά ένα μέρος , στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση να γεμίσουν και τέλος προσθέτουμε την επίστρωση με το τυρί κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 ο C για καμμία ωρίτσα.




Η τουρτίτσα έγινε με παντεσπάνι κακάο με γέμιση μαρμελάδα κεράσι και σαντιγί με τριμμένη κουβερτούρα.


Φωτογραφία αναμνηστική δεν βγάλαμε δυστυχώς γιατί βαρύναμε από το φαγητό και το ρίξαμε στις σόδες!
Ελπίζω να ευχαριστήθηκε και το αγόρι μου και οι αγαπημένοι καλεσμένοι μας.

1 σχόλιο:

Elenaki είπε...

Αχ, τι με βάζεις και τρώω βραδιάτικο έγκυο γυναίκα...Ντουλάπα θα γίνω, ντουλάπα. Παρά τρίχα σώθηκες κι από το αμείλικτο ξεμπρόστιασμα που ετοίμαζα για τις φωτογραφίες, ξέρεις ;)
Τα περάσαμε όμορφα, όμως, ε;
Μουτς