Παρασκευή 15 Ιουνίου 2007

ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ


Τώρα που έπιασαν οι πολλές ζέστες πρέπει να φτιάχνουμε το μεσημέρι κάτι απλό και ελαφρύ.
Επειδή μου είχαν περισσέψει κάτι μακαρονάκια φιογκάκια από άλλη μαγειρική σκέφτηκα να κάνω μία ομελέτα .........και τελικά προέκυψε κάτι πολύ νόστιμο.
Αυτό που χρειάζεται είναι ένα σκεύος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μάτι της κουζίνας και στο φούρνο.

ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
125 γρ βρασμένα κοχυλάκια
3-4 ντοματίνια κομμένα στην μέση
4 αβγά
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος βασιλικός
μισό φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα Κρήτης
ελαιόλαδο
100 ml γάλα
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα.
Ρίχνουμε σε αυτό το μείγμα τα υπόλοιπα υλικά .
Σε ένα τηγάνι (που μπορεί να μπει στο φούρνο ) βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μείγμα μαγειρέυοντας σε μέτρια φωτιά.
Αν χρειαστεί σηκώνουμε τα πλαινά κατά διαστήματα για να μαγειρευτεί το αυγό από την πάνω επιφάνεια.
Οταν έχει σχεδόν σταθεροποιηθεί η ομελέτα ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα και τοποθετούμε το τηγάνι στο φούρνο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
Ομορφο χρωματιστό πιάτο, ελαφρύ και νόστιμο.
Δοκιμάστε το .

1 σχόλιο:

Κατερίνα είπε...

@rodrigo
dear friend i dont speak portoguese but thanks for writing...do you speak english ????