Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!


Πολύ καιρό τώρα δεν έχω γράψει κάτι γιατί εξαιτίας της ζέστης το μυαλό μου είναι συνεχώς στη θάλασσα.
Τις τελευταίες μέρες με τον καύσωνα είμαι αγκαλιά με έναν ανεμιστήρα και ονειρεύομαι την Παρασκευή για να φύγουμε για Χαλκιδική.
Λοιπόν πειραματίζομαι με διάφορες συνταγές κυρίως με φρούτα και ζελέ.

ΣΙΡΟΠΙ ΒΥΣΣΙΝΟ
ΥΛΙΚΑ
βύσσινα
νερό
ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα βύσσινα σε νερό που τα σκεπάζει αφού πρώτα τα πλύνουμε και βγάλουμε το κοτσανάκι.
Αφού μαλάκώσουν παίρνουμε το ζουμί και πιέζουμε τα βρασμένα βύσσινα σε ένα σουρωτήρι για να τα ξεζουμίσουμε.
Μετράμε το ζουμί με ένα ποτήρι και βάζουμε σε κατσαρόλα.
Οσα ποτήρια ζουμί μετρήσαμε τόσα ποτήρια ζάχαρη προσθέτουμε και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Το χρησιμοποιούμε πάνω σε παγωτό ή γιαούρτι ή αραιωμένο με νερό (βυσσινάδα).
Η ίδια διαδικασία ακολουθείτε για σιρόπι κεράσι.

Λοιπόν με αυτήν την συνταγή σας χαιρετώ για το καλοκαίρι με φωτογραφίες από το πρώτο μας μπάνιο στη θάλασσα.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατερινούλα μου,

μια που πειραματίζεσαι με φρούτα και ζελέ, θα κάνεις ένα μικρό πειραματάκι και με σύκα και ζελέ (σε συνδυασμό δηλαδή) ή κρέμα-ζελέ, και αν έχεις έμπνευση δώσε μου τα φώτα σου!!! Μόνο που σκέφτομαι τα συκαλάκια που πλησιάζει ο καιρός τους, μου τρέχουνε τα σάλια (μιαμ, μιαμ).

Μια βουτιά στη θάλασσα και μετά μια γλυκιά δροσερή μπουκιά!

Τί να κάνω, το φαντάστηκα...

Σας φιλώ πολύ πολύ
θωμίνα

Κατερίνα είπε...

θωμινάκι μου γλυκό άργησα να σου απαντήσω γιατί έλειπα στο Λιναράκι....λοιπόν θα το ψάξω αυτό με τα σύκα και θα σου πω ...ρε θωμινάκι δεν έχω το μέιλ σου.....συνταγές με σύκα λοιπόν!!!!

Misirlou Oubliez είπε...

Ενα ονειρο το blog σου!

Να χαιρεσαι την οικογενεια σου που σε χαιρεται!

Κατερίνα είπε...

@misirlou σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια....προς το παρόν δεν ποστάρω γιατί κάνω διακοπές αλλά πολύ σύντομα θα επανέλθω δριμύτερη....ελπίζω να σε ξανακούσω....