Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΕΜΙ

Το πιάτο αυτό είναι απλό , ελαφρύ και πολύ νόστιμο.
Σας είπα καλό καλοκαίρι αλλά δεν αντέχω να μην μοιράζομαι μαζί σας τις μαγειρικές μου αναζητήσεις.....
Λοιπόν εύχομαι να είστε όλοι καλά και να βρίσκεται που και που μία δροσερή διέξοδο.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΆ ΣΤΟ ΜΑΝΤΕΜΙ
ΥΛΙΚΑ (για 2-3 άτομα)
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο(βιολογικό ή εκτατικής εκτροφής εάν μπορείτε)
2 κολοκυθάκια κομμένο μπαστουνάκια
1 πιπεριά πράσινη κομμένη μπαστουνάκια
1 μέτριο καρότο κομμένο μπαστουνάκια
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί
1 κουταλιά του γλυκού μαύρη ζάχαρη
λίγο κουκουνάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την συγκεκριμμένη συνταγή εγώ χρησιμοποίησα μαντεμένιο σκεύος που μπορεί να μπεί και στον φούρνο.
Καίμε καλά στο μάτι το σκεύος στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιλέτα με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρέςμαζί με μία ολόκληρη σκελίδα από σκόρδο για το άρωμα. (Οσο πιο καλά έχει καεί το σκεύος τόσο πιο αντικολλήτική γίνεται η επιφάνεια κατά το μαγείρεμα ακόμη και χωρίς καθόλου ελαιόλαδο).
Βάζουμε και τα λαχανικά στο σκεύος να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε στο τέλος αλάτι και πιπέρι.
Αφού πάρουν χρώμα τοποθετούμε τα φιλέτα πάνω σε μία στρώση από τα λαχανικά ρίχνουμε μία πρέζα κουκουνάρικαι τοποθετούμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς τόσο χρόνο ώστε να ψηθούν τα φιλέτα.
Στο τέλος αφού γίνουν τα φιλέτα ρίχνουμε ένα μείγμα από ξύδι και ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει το σύνολο.
Συνοδέψτε το μείγμα με ρύζι BASMATI.
Καλή όρεξη και τα ξαναλέμε σύντομα.

2 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ωραίο φαγάκι Κατερινάκι φαίνεται. Νόστιμο και υγιεινό επίσης. Και τα κουκουνάρια θα το συμπληρώνουν θαύμα. Θα δοκιμαστεί σύντομα.
Μαντέμι δεν έχω, θα το επιχειρήσω στο ταψί, αφού πρώτα τσιγαρίσω τα φιλέτα και τα λαχανικά σε αντικολλητικό τηγάνι.

Κατερίνα είπε...

Προσοχή μην παραψήσεις τα φιλέτα!
Καλή επιτυχία