Πέμπτη 26 Απριλίου 2007

AΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Είναι εποχή της φρέσκιας αγγινάρας.
Είχα φέρει μαζί μου από την Κρήτη φρέσκιες αγκινάρες άγριες οπότε έπρεπε να της αξιοποιήσω δεόντως .
Ετσι λοιπόν σκέφτηκα να της βάλω στο φούρνο με πατάτες. Δείτε παρακάτω τα υλικά.
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά (για 3-4 μερίδες)
4-5 φρέσκιες αγκινάρες καθαρισμένες (για να μην μαυρίσουν της βάζουμε σε νερό με χυμό λεμόνι0
6-10 ελιές Καλαμών
3-4 λιαστές ντομάτες
4-5 πατάτες μεσαίου μεγέθους κομμένες στα 2-3
1 σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη, κομμένη στη μέση
ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
χυμός ενός λεμονιού
1 κσ λίπος από σκέπη (προαιρετικό)



Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 0 C.
Βάζουμε σε ένα ταψί τα υλικά μας(τοποθετούμε τις αγκινάρες με το κοίλο μέρος προς τα κάτω), ανακατεύουμε να πάει παντού λάδι, λεμόνι και τα μπαχαρικά και προσθέτουμε λίγο νεράκι (τόσο ώστε να φτάνει μέχρι τη μέση από τα κομμάτια των πατάτων) .
Σκεπάζουμε το ταψί με μία βρεγμένη λαδόκολλα ή με το καπάκι του αν έχει και βάζουμε στο φούρνο.
Όταν έχουν μαλακώσει πατάτες, αγκινάρες βγάζουμε λαδόκολλα/καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να πάρει χρώμα.

Το Πάσχα μου περίσσεψε σκέπη, οπότε την έβαλα σε ένα κατσαρολάκι με λίγο αλατάκι να λιώσει σε σιγανή φωτιά, στη συνέχεια το λίπος αυτό το έβαλα σε ένα βαζάκι στο ψυγείο.
Με μία κουταλίτσα από αυτό το λίπος αρωματίζεις φαγάκια που δεν περιέχουν κρέας.
(Αγκινάρες με αρνάκι είναι σούπερ συνδυασμός.
Με αυτόν τον τρόπο το φαγάκι μύριζε σαν να είχε ψηθεί με αρνάκι.
ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: