Κυριακή 29 Απριλίου 2007

ΨΗΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ SAUCE HOLLANDAISE

Υπέροχο σαββατιάτικο μεσημεριανό.......εύκολο, γρήγορο και υγιεινό (αν εξαιρέσουμε τη σως).
Στη φωτογραφία δεν φαίνεται καλά το φιλέτο γιατί είναι καλυμμένο με την υπερχολιστερινούχα σως!
Συνοδεύουμε το φιλέτο μας με πατάτες ψητές, σπαράγγια ψητά και μανιτάρια πλευρώτους ψητά.
Το ψήσιμο έγινε σε μαντεμένια πλάκα και το φιλέτο ψήθηκε σενιάν.
Σενιάν σημαίνει ψήσιμο 2-3 λεπτών από κάθε πλευρά.
Οι πατάτες είναι φρέσκες Καλαμάτας (τώρα είναι η εποχή τους) .
Αφού της πλύνουμε καλά τις αφήνουμε με τη φλούδα τους, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3-4 λεπτά.
Όταν τις βγάλουμε πρέπει να κρατάνε ακόμη.
Στη συνέχεια της ανακατεύουμε με λάδι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, μεγάλα κομμάτια σκόρδου, λίγο λεμόνι και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 0C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να είναι μαλακές στο εσωτερικό και κριτσανιστές στο εξωτερικό.
Για την σώς θα σας πω σε επόμενο πόστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: