Τρίτη 24 Απριλίου 2007

KΡΗΤΗ 3

Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στα αγόρια μου Γιώργο και Μάρκο.
Ο Γιώργος γιόρταζε χτες και ο Μάρκος γιορτάζει αύριο!

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΚΟΥΛΕ


ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ(στην παραλιακή)
από αριστερά προς τα δεξιά
  1. κεφτεδάκια τηγανητά (ενδιαφέρουσα η προσθήκη κύμινου )
  2. κολοκυθοκεφτέδες
  3. βλήτα βραστά


ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΨΗΝΟΝΤΑΣ ΚΟΨΙΔΙΑ
Πραγματικά τα κρέατα στην Κρήτη είναι πολύ νόστιμα
Όταν φτάσαμε η θεία μας υποδέχτηκε με ζυγούρι ψητό από τον Ψηλορείτη στο φούρνο με πατάτες. Παρακάτω χοιρινές μπριζόλες ψητές στα κάρβουνα από τον θέιο μούρλια!



Για καφεδάκι στην ΟΥΤΟΠΙΑ που βρίσκεται σε έναν από τους πεζόδρομους στο κέντρο. Ποικιλία από χαρμάνια εσπρέσο, ρόφημα σοκολάτας και γενικά πολύ ωραία πράγματα.
Εάν βρεθείτε στο Ηράκλειο και θελήσετε να φάτε κανένα σουβλάκι πάτε στην ΘΡΑΚΑ στα ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ και προσέξτε ο γύρος είναι ξυδάτος με άρωμα κύμινου και στην πίτα προστίθεται στραγγιστό γιαούρτι.
Εάν περάσετε από το χωριό Μοίρες στην Μεσαρά ένα εξαιρετικό ταβερνείο είναι το ΑΠΕΡΙΤΤΟ με σπιτικά φαγάκια υπέροχα καμωμένα.
Επίσης υπάρχει και ένα ταβερνείο που σερβίρει αποκλειστικά χοιρινά μπριζολάκια στα κάρβουνα με σαλάτες . Πραγματικά πεντανόστιμο χοιρινό κρέας υπέροχα ψημμένο, πολύ καλές τιμές και τεράστιες μερίδες! Το όνομα δεν το ξέρω γιατί δεν έχει ταμπέλα από έξω ρωτήστε για τα μπριζολάκια και θα σας πούνε.
ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ (ειδικά οι φωτογραφίες ) ΣΤΗΝ ΕΥΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Κάπου ανάμεσα στο Κούλε, τους κεφτέδες και τα κοψίδια, άρχισαν οι αναστεναγμοί για τις στιγμές που έχασα λόγω Πάτρας... Ήρθε κι η αφιέρωση στο τέλος κι εκεί άρχισαν και τα ζουμιά... :D Σ' ευχαριστώ πολύ Κατερινάκι! Να χαιρόμαστε τα αγόρια μας! (Και φυσικά το κορίτσι της όμορφης οικογένειας ;) ). Όσο για την Πάτρα... Έεεεεεεελα ζμπρώξτε όλοι μαζί και φύγαμε!!!! :Ρ Ανυπομονώ να μαζευτούμε Κρήτη να σας δω! Πολλά φιλάκια και πολλές ευχές! Σας πεθύμησα! :(