Δευτέρα, 7 Μαΐου 2007

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ



Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι οι ανθρώπινες σχέσεις.
Για αυτό αφιερώνω το σημερινό θέμα στην αγαπημένη τετράδα που έκανε απαρτία, μετά από πολύ καιρό, την Κυριακή που μας πέρασε στην Αθήνα.
Το γλυκάκι αυτό είναι Αμερικάνικης προελεύσεως, πολύ εύκολο και πολύ ανοιξιάτικο.
Εγώ χρησιμοποίησα διάφορα κόκκινα φρούτα του δάσους γιατί είχα στην κατάψυξη, αλλά νομίζω ότι το ιδανικό φρούτο αυτήν την εποχή είναι οι φράουλες.

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
Υλικά για τα φρούτα
680
γρ κόκκινα φρούτα
5 κουταλιές της σούπας (κσ) ζάχαρη
1-2 κσ Βαλσάμικο ξύδι
Υλικά για το κεκάκι στο πάνω μέρος
6
γεμάτες κσ βούτυρο
225 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
70 γρ ζάχαρη
130 ml ξυνόγαλο
1 πρέζα αλάτι
λίγο ζάχαρη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 ο C.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα κόκκινα φρούτα, το ξύδι και τη ζάχαρη και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάλουνε τα υγρά τους τα φρούτα.
Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα ταψί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΚΑΚΙΑ
Τρίβουμε το κρύο βούτυρο με το αλεύρι πολύ καλά μέχρι να σχηματιστούν ψιχουλάκια. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το ξινόγαλο.
Η ζύμη που προκύπτει είναι κάπως υγρή.
Στη συνέχεια παίρνουμε κουταλιές και βάζουμε πάνω από την στρώση με τα κόκκινα φρούτα στο ταψί.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη , βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Σερβίρουμε συνοδεία παγωτού βανίλιας ή σαντιγύ.

1 σχόλιο:

MaryAthenes είπε...

Καλησπερα!
Ανακαλυπτω το blog σου με πολλη χαρα...
Αυτο το γλυκο μου αρεσει πολυ !