Τρίτη, 8 Μαΐου 2007

ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ


Λοιπόν είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω η παρακάτω συνταγή είναι δικής μου επινόησης και σύνθεσης.
Λοιπόν είναι ένα γλυκάκι εμπνευσμένο από τον τρόπο που φτιάχνεται το τιραμισού αλλά χωρίς καμμία σχέση γευστικά με αυτό.
Το παγωτό στρατσιατέλα το γνωρίζετε ; Είναι παγωτό βανίλλια με κομμάτια κουβερτούρας το γλυκάκι μας έχει μία κρέμα-μους που μοιάζει με στρατσιατέλα για αυτό και το ονομάσαμε .......
ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ
ΥΛΙΚΑ
για την βάση
(διάμετρος 20 εκ)
1οο γρ ασπράδια(περίπου 3 ασπράδια)
50 γρ ζάχαρη
50 γρ άχνη ζάχαρη
100 γρ αμύγδαλο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
για την κρέμα
3
κρόκοι
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας τριμμένη στον τρίφτη
200 γρ τυρί κρέμα (μασκαρπόνε)
άρωμα βανίλλιας(σκόνη ή εκχύλισμα)
για την γαρνιτούρα
κομμένες φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την βάση
Πρ
οθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ο C.
Ανακατεύουμε τις ζάχαρες μεταξύ τους.
Αναμιγνύουμε την μισή ζάχαρη με το τριμμένο αμύγδαλο και το αλεύρι.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε χαλαρή μαρέγκα και σιγά σιγά προσθέτουμε προς το τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό της ζάχαρης .
Στο τέλος ανακατεύουμε απαλά το μείγμα με το τριμμένο αμύγδαλο.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Για την κρέμα
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και την βανίλλια στο μίξερ μέχρι να προκύψει ένα λευκό και αφράτο μίγμα.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στην μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα.
Τελος προσθέτουμε και ανακατεύουμε την τριμμένη σοκολάτα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Σε ένα μπολ ατομικό βάζουμε στην βάση ένα κομμάτι παντεσπάνι από επάνω κρέμα
αφού παγώσει στο ψυγείο για καμμιά ωρίτσα βάζουμε από επάνω τις φράουλες και σερβίρουμε.

Είναι πολύ ισσοροπημένο κατά τα λεγόμενα του Γιώργου με γεύση αμυγδάλου, βανίλλιας και σοκολάτας και ταυτόχρονα δροσερό με τις φράουλες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΥΓ. Εάν βαριέστε να κάνετε την βάση μπορείτε να τρίψετε κάποιο μπισκοτάκι που έχετε ή ένα κέικ ή σαβουαγιάρ......μην κολλάτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: