Τετάρτη, 9 Μαΐου 2007

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


Είμαι μακαρονού, το παραδέχομαι, και πραγματικά δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς μακαρόνια.
Η σημερινή συνταγή είναι πολύ απλή στην παρασκευή της, πολύ νόστιμη και ελαφριά.

ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 3-4 άτομα)
500 γρ γαρίδες
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
λίγο ξύδι βαλσαμικό Παπαδημητρίου
1 κγ κόκκινο πιπέρι γλυκό
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
2 κονσέρβες ντοματίνια ολόκληρα(ζουπηγμένα και περασμένα από σουρωτήρι)
1/2 ματσάκι μαιντανό
1 πακέτο μακαρόνια βρασμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, βγάζουμε το εντεράκι από την ράχη της γαρίδας, αφαιρούμε το καύκαλο από το σώμα και αφήνουμε το κεφάλι.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τις γαρίδες μαζί με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρια και ζάχαρη.
Όταν αρχίσει να αλλάζει χρώμα το σώμα της γαρίδας ρίχνουμε 2-3 κγ βαλσαμικό, αφήνουμε λίγο να καραμελώσει και τέλος ρίχνουμε τον χυμό από τα ντοματίνια.
Αφήνουμε λίγο να δέσει και τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό.
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και σερβίρουμε ζεστά.
Χρησιμοποιώ ντοματίνια γιατί έχουν καλύτερη γεύση ακόμη και σε κονσέρβα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: