Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

ΤΗΓΑΝΗΤΟΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΚΑΙ ΦΕΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

Πανεύκολο και πεντανόστιμο πιάτο.
Οι μελιτζάνες και οι κολοκυθοανθοί είναι πρώτες ύλες του καλοκαιριού αλλά μπορεί να γίνει εφαρμογή της συνταγής και με λαχανικά της εποχής.

ΣΥΝΤΑΓΗ
ΥΛΙΚΑ
για το κουρκούτι
α
λεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
πάπρικα γλυκιά
σουρωτή ή σόδα ή μπύρα

κ
ολοκυθοανθοί
φέτες μελιτζάνας πάχους 2 εκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι και πάπρικα και ρίχνουμε σιγά -σιγά το υγρό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πετύχουμε ένα μίγμα πυκνόρευστο (πυκνότητα ίδια με την πυκνότητα του μελιού).
Τοποθετούμε τα λαχανικά ένα ένα στο κουρκούτι ώστε να καλυφθεί όλη τους η επιφάνεια από αυτό.
Εχουμε έτοιμο στο μάτι ένα βαθύ σκεύος με αρκετό σπορέλαιο ή ελαιόλαδο κατά προτίμηση μέχρι να κάψει καλά.
Ρίχνουμε τα λαχανικά με το κουρκούτι στο καυτό λάδι και όταν φουσκώσει από την μία πλευρά το γυρνάμε να διογκωθεί και από την άλλη.
Βγάζουμε το λουκουμαδάκι από το τηγάνι όταν πάρει ένα βαθύ χρυσοκίτρινο χρώμα πάνω σε ένα χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε σε πιατέλα συνοδεία γιαουρτιού ή τζατζικιού.
ΤΡΑΓΑΝΙΣΤΟ , ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ, ΤΕΛΕΙΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: