Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2007

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTOBELLO

Ενα σάντουιτς ένα γεύμα......
Πολύ εύκολη συνταγή που γίνεται πολύ γρήγορα και είναι και πολύ υγιεινή.
Σε τέτοιου τύπου συνταγές το μυστικό είναι ένα: πολύ καλή ποιότητα της πρώτης ύλης.
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εγώ χρησιμοποίησα 1 μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα, σχετικά σιτεμένη ώστε να είναι μαλακή, με πάχος 2 δάκτυλα.
Αφού την άφησα να μαριναριστεί με ελαιόλαδο, θυμάρι, πιπέρι την έψησα σε υψηλή φωτιά σε μαντεμένιο σκεύος για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι.
Το ιδανικό είναι η μπριζόλα να μείνει με αλάτι χοντρό μέχρι 2 ημέρες στο ψυγείο.
Στην συνέχεια να την ξεπλύνετε με νερό να την στεγνώσετε και να την αλείψετε με ελαιόλαδο και μυρωδικά και να την ψήσετε.
Αφού την έψησα την άφησα σκεπασμένη στην άκρη και στο ίδιο σκεύος τοποθέτησα τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και σβήσιμο στο τέλος με ξύδι BALSAMICO.
Κόβουμε την μπριζόλα σε σχετικά λεπτές φέτες κάθετα στις ίνες του κρέατος(1 μπριζόλα για δύο άτομα).
Αφού στρώσουμε σε μία φέτα ψωμί τις φέτες από κρέας ρίχνω από πάνω μουστάρδα και στην δεύτερη φέτα βάζω τα μανιτάρια.
Το ψωμί που χρησιμοποίησα είναι το χωριάτικο ψωμί "γέννημα θρέμα" ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ που είνα ζυμωμένο με φύτρες από σιτάρι.

3 σχόλια:

Gianni είπε...

Επειδή δεν αλατίζω το κρέας πριν το ψήσιμο για να μην στεγνώσει, να υποθέσω πως το ξέπλυμα αποσκοπεί σε αυτό;
Επίσης πόση ώρα την αφήνεις σε ελαιόλαδο και θυμάρι;

Ανώνυμος είπε...

To αλάτισμα το κάνω με χονδρό αλάτι και σε συγκεκριμμένη ποσότητα (1 κουταλιά της σούπας ανά κιλό ωμού κρέατος).
Το ξέπλυμα αποσκοπεί στο να μην μείνει η τόσο αλμυρή γεύση και να αναδειχθούν οι γεύσεις από το μαρινάρισμα που γίνεται αργότερα.
Στη μαρινάδα του το αφήνω 2 ώρες τουλάχιστον, όση ώρα δηλαδή αφήνω το κρέας εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Ελπίζω να ήμουν κατατοπιστική....εάν χρειάζεσαι οτιδήποτε άλλο πες!
katerina

Κατερίνα είπε...

@giannis
Το παραπάνω σχόλιο το έγραψα εγώ για να μην μπερδευόμαστε....