Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

ΨΗΤΗ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΕΜΙ


Επειδή έρχεται Σ/Κ και πρέπει να κάνουμε και καμμιά βολτίτσα, καλό είναι να αφιερώσουμε όσο γίνεται λιγότερο χρόνο στην προετοιμασία του φαγητού.
Το σκέυος που χρησιμοποιώ το έχω αγοράσει από το ΙΚΕΑ έχει πολύ καλή τιμή και είναι όλο μαντέμι.
Το έχω παρουσιάσει στο πόστ με ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΜΑΝΤΕΜΙ.
Λοιπόν δεν έχω να πω πολλά για την συγκεκριμμένη συνταγή μόνο ότι αρχικά έψησα την μπριζόλα στο μάτι όπου είχε κάψει καλά το μαντεμένιο σκεύος και στην συνέχεια το έβαλα σε καυτό φούρνο για να πάρει αυτό το τέλειο χρώμα η μπριζόλα.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας και το πως την προτιμάει κανείς. Με λίγο αιματάκι ή χωρίς ;
Αν το πάχος της μπριζόλας είναι περίπου 1 1/2 δάκτυλο σε 5-6 λεπτά συνολικό χρόνο θα έχει ένα ελάχιστα αιματένιο και πολύ ζουμερό εσωτερικό.
Συνόδευσα την μπριζόλα με ψητή πατάτα, μανιτάρια στο μαντέμι με λίγο μπαλσάμικο και ξηρό θυμάρι και ντομάτα ψητή στο μαντέμι με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκια ρίγανη.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: