Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2007

ΚΑΝΕΛΛΟΝΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Το ξέρω ότι έχω εξαφανιστεία εδώ και καιρό αλλά επειδή από τον Οκτώβρη έχω αλλάξει πρόγραμμα καθημερινό δυσκολεύομαι να βρω ελεύθερο χρόνο και να συγκεντρωθώ.
Επιπλέον ετοιμάζω κάποιες αλλαγές στο μπλόγκ που ελπίζω να αρέσουν σε όλους.
Η σημερινή συνταγή είναι πεντανόστιμη και ταυτόχρονα χωρίς πολλά λιπαρά.


ΚΑΝΕΛΛΟΝΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ
μανιτάρια καθαρισμένα από το ποδαράκι τους και κομμενα σε κυβάκια
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο
φρέσκια ντομάτα μόνο σάρκα
λίγο πελτέ ντομάτας
κρασί λευκό
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
μυρωδικά της αρεσκείας μας(θυμάρι,ρίγανη κτλ)
τριμμένη γραβιέρα
φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν .
Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και μυρωδικά.
Επειδή αυτό αποτελεί την γέμιση μας προσπαθούμε να μην έχει πολλά υγρά.
Γεμίζουμε τα κανελλόνια και τοποθετούμε σε ταψάκι.
Αραιώνουμε με νερό τον πελτέ μαζί με την ντομάτα προσθέτουμε μία πρέζα ζάχαρη και δημιουργούμε μία σάλτσα σχετικά αραιή σε τόση ποσότητα ώστε να σκεπάζονται τελείως τα ζυμαρικά.
Ανακατέυουμε μαζί την γραβιέρα με την φρυγανιά και λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.
Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τα κανελλόνια έτσι ώστε να τα καλύπτει τελείως και ψήνω στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά και να πάρει ωραίο χρώμα η κρούστα.
Στη φωτογραφία φαίνεται και λίγο καρέ ντομάτας στην κρούστα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

1 σχόλιο:

popelix είπε...

Γειά χαρά!

Φαίνεται πολύ καλή και ελαφριά συνταγή. Ότι πρέπει για την νηστεία, αν αφαιρέσεις το τυράκι.