Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2007

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ





Ταυτόχρονα με την έκθεση PHILOXENIA έγινε και το διεθνές συμπόσιο γαστρονομίας όπου και την Κυριακή έγινε και επίδειξη συνταγών από έναν διάσημο Μαλαισιανό σέφ, τον chef Waν
Είχα την ευκαιρία με την σχολή να επισκεφτώ την έκθεση και να παρακολουθήσω τον συγκεκριμμένο σέφ και να δοκιμάσω τις συνταγές του.
Ετσι λοιπόν σήμερα προτείνω μία διασκευή των συνταγών του με κοτόπουλο.
ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
φιλέτο κοτόπουλο
ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ καθαρισμένο
σκελίδα σκόρδο
κρεμμύδι
λεμονόχορτο
φρέσκια κόκκινη καυτερή πιπεριά
κουρκουμά σε σκόνη
γάλα καρύδας
λίγο χυμό λάιμ
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
λίγο νερό
ρύζι basmati για το σερβιρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το φιλέτο σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια και τσιγαρίζω σε λίγο σπορέλαιο.
Αφού πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε πολτοποιημένα στο μούλτι το τζίντζερ,σκόρδο,καυτερή πιπεριά και το λεμονόχορτο.
Ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το γάλα καρύδας που έχουμε φτιάξει διαλύοντας την σκόνη με λίγο νεράκι.
Στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι και ζάχαρη.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και στυμμένο χυμό λάιμ.
Οι ποσότητες εξαρτώνται από την ποσότητα κοτόπουλου και πόσο έντονα πικάντικο το θέλουμε.
Φωτογραφία σύντομα.....

1 σχόλιο:

olia είπε...

αυτό που τα αλέθουμε ολα στο μουλτι κάπως με χαλάει.. οπτικά... ειδικά το λεμονόχορτο είναι ιδιαίτερα όμορφο για να του αξίζει να γίνει πολτός. θανκς α μίλλιον πάντως!